top of page

Wellness Wednesday Thuis: Gids voor Zelfzorg en Ontspanning

Ik weet hoe belangrijk het is om tijd voor onszelf te nemen. Vooral op Wellness Wednesday, een dag die we kunnen wijden aan zelfzorg en ontspanning, helemaal vanuit het comfort van ons eigen huis. Hier deel ik mijn favoriete manieren om te ontspannen en mezelf te verwennen, hopelijk ter inspiratie voor jullie.


Women Relaxing

1. Begin met Intentie

Start je Wellness Wednesday met een korte meditatiesessie of wat diepe ademhalingsoefeningen. Het zet de toon voor een rustige, geaarde dag. Er zijn tal van gratis apps en online bronnen die je hierbij kunnen ondersteunen.


2. Zelfgemaakte Spa Ervaring

Transformeer je badkamer in een mini-spa. Steek geurkaarsen aan, gebruik je favoriete badolie of bruisballen, en zet wat ontspannende muziek op. Neem de tijd om echt te genieten van dit moment van rust.


3. Creatieve Uitlaatklep

Of het nu schilderen, schrijven, of tuinieren is, creatief bezig zijn kan therapeutisch werken en biedt een prachtige afleiding van de dagelijkse stress.


4. DIY Gezichts- en Haarmaskers

Verwen jezelf met een zelfgemaakt gezichts- of haarmasker. Voor een simpel maar effectief gezichtsmasker, meng je honing met verse citroensap. Voor je haar, meng gelijke delen kokosolie en honing, breng dit aan op je haar, laat het een uur intrekken en was het dan uit.


5. Luxe Voetenbad

Sluit je Wellness Wednesday af met een luxe voetenbad. Vul een teiltje met warm water, voeg Epsom zouten of een paar druppels essentiële olie toe, zoals lavendel of eucalyptus, voor extra ontspanning. Terwijl je voeten weken, kun je achterover leunen met een goed boek of gewoon genieten van de stilte. Het is een eenvoudige maar effectieve manier om even helemaal tot rust te komen en je voeten te bedanken voor al het harde werk.


Door deze zelfzorgactiviteiten maak ik van mijn huis een oase van rust en herstel. Ik hoop dat jullie geïnspireerd zijn om zelf ook wat extra liefde en aandacht aan jullie zelfzorgpraktijken te geven. Laten we van zelfzorg een prioriteit maken, niet alleen op Wellness Wednesday, maar elke dag.



bottom of page